Despre Catalin Baciu

Mi-e greu sa vorbesc despre mine la persoana a III-a insa mi-e usor sa va duc intr-o mica croaziera prin viata mea. Asta daca vreti sa ma cunoasteti.

Am ajuns pe lumea asta intr-o zi friguroasa de februarie, pe 19 mai exact, in urma cu 26 de ani (cam cand scriu textul asta). Copil cu destule probleme, mai ales ca vorbim despre 1986, cu cativa ani inainte de disparitia lui Ceasca de la carma mult iubitului sau popor. Copilaria mi-a fost draga pentru ca traiam intr-un oras mic iar bunicii mei stateau la sat, asa ca am putut sa le am pe amandoua. Imi aduc aminte cu placere de anii in care imi petreceam verile la casa bunicilor impreuna cu verisorii. In acelasi timp nu as vrea sa uit nicio amintire pe care am trait-o in Moinesti, Bacau, orasul in care am trait 18 ani.

Mi-a placut scoala, in special clasele I-VIII unde am terminat fiecare an cu premiu I-III. Nu stiu cat de corect se dadeau premiile astea insa n-am pus niciodata pret pe calificativele primite, mai ales pe cele din scoala generala. Imi placea sa invat, mergeam la olimpiade si faceam si sport. Cam de prin clasa a VI-a sau a VII-a pana prin anii liceului am jucat fotbal la clubul local, grupa de juniori. Chiar daca si acum iubesc fotbalul, trebuie sa recunosc ca n-aveam niciun viitor in calitate de jucator. Nu o consider ca fiind un esec ci mai degraba o experienta de viata ce a durat cativa ani buni si care mi-a adus amintiri frumoase.

Liceul n-a fost prea diferit de scoala generala. Singura diferenta era ca nu mai alergam dupa note insa tot imi placeau materiile. Nu stiu daca am fost o persoana populara in liceu dar stiu ca aveam prieteni. Clasa a IX-a a fost singura in care am mai fost la olimpiade- Limba Romana si Engleza. Sa zicem doar ca am avut 2 profesoare tare dragute care m-au facut sa nu-mi mai doresc sa particip. M-am tinut de sport si-n liceu: fotbal si cateodata handbal si nu stiu daca am pierdut 10% dintre orele de sport.

Facultatea mi-a placut pentru ca mi-a oferit ocazia sa cunosc oameni de treaba dar si oameni care fac treaba in domeniul in care lucreaza. In cea de-a doua categorie i-as include pe majoritatea profesorilor de la facultate si master. Fiind la Facultatea de Stiinte Social Politice, cam cum se chema pe atunci, habar nu aveam ce trebuie sa fac, ce o sa studiez. Eu aveam in cap doar cateva lucruri: sa intalnesc oameni, sa intaresc relatii si sa invat cat de mult pot, asta in speranta ca voi avea o cariera in politica.

Normal ca niciun politician (aproape, presupun) din Romania, n-a terminat facultatea de stiinte politice. Ma vedeam pus in fata unei probleme, imi placeau materiile pe care le studiam insa ca sa ai un viitor in politica, pornind doar de la o facultate, nu prea mergea. Asadar ca am terminat facultatea, bagand la cap cat mai multe lucruri insa aplicandu-le mai mult in viata reala decat intr-o cariera care n-avea sa vina mai niciodata. Am realizat ca n-am dat la facultate ca sa ma fac politician ci ca sa inteleg politica.

Dupa facultate, am zis ca e cazul sa sar peste ocean putin si am plecat cu Work&Travel in SUA. Multe probleme, din cauza licentei, desigur. Am ajuns cu bine, nu prea ne-a convenit si apoi am schimbat locatia. Sunt prea multe intamplari de povestit, prea multe ca sa incapa intr-o pagina de about.

Asa ca, in tara, am dat la master si m-am angajat in acelasi timp. Nu stiu daca-i bine sau rau, dar de atunci am acelasi loc de munca. Chiar daca pe cartea de munca scrie “Copywriter”, am invatat ca intr-o firma mica, faci mai multe lucruri fie ca vrei sau nu. In acelasi timp, la master, treburile mergeau destul de bine, in special pentru ca se repeta materia din anii trecuti si se adaugau chestii de finete. In plus, am avut ocazia sa vad si sediul Parlamentului European de la Bruxelles, ceea ce a fost o experienta mai mult decat frumoasa.

Dupa ce-am terminat masterul, m-am vazut in fata unei noi provocari. Aveam diplome, insa in viitorul apropiat niciuna n-avea cum sa ma ajute. Aveam facuta o facultate, un master, si doua lucrari, una de licenta si alta de dizertatie. Lucram insa pe online, unde ambele n-aveau decat valoare simbolica. Asa ca am pierdut in fiecare zi cate putin din placerea pe care o aveam de a analiza politica, pana cand a ramas doar ceva de fundal, lucruri care reies la suprafata doar la discutiile cu bere.

Blogging-ul l-am inceput la inceputul lui 2008 si am parcurs treptat drumul initiatic. Am inceput cu un blog pe myspace, pe cand reteaua americana inca mai functiona, m-am mutat ulterior pe ablog.ro, pe blogspot.com pentru ca in cele din urma sa-mi iau un domeniu propriu – somnulescu.com. Asa am reusit sa interactionez cu blogosfera locala si sa particip la evenimente.

In 2011 am reusit sa-mi iau un apartament, cu ajutorul parintilor, desigur, in Iasi, oras din care nu cred ca voi pleca prea curand. Imi continui activitatea online in blogosfera ieseana si in acelasi timp, lucrez full time pe post de copywriter. Ce va fi in viitor, habar nu am. Voi reveni cu cateva pagini despre proiectele pe care le-am lansat online dar si despre activitatea mea ca blogger.

Actualizat: 26 martie 2012.

*in continua schimbare.

One thought on “Despre Catalin Baciu”

  1. Cum as putea sa particip, in timpul liber, la proiecte de pe Elance , in echipa unui mobilizer Elance RO sau a unei firme din RO? Am 3 ani experienta in .NET/C#/C++/Mobile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.