3 Lucruri pe care nu (mai) suport sa le aud

Inteleg foarte bine statutul de prieten sau nevoia de a face small-talk atunci cand esti langa cineva. Cu toate acestea, am renuntat de ceva vreme sa-mi transform urechile in niste palnii unde tu, cel care vorbeste, sa-ti versi toate nefericirile si prostiile. Poate ca par cam dur cand zic asta, dar cei care ma cunosc stiu ca nu sunt asa, ci dau dovada de intelegere si empatie… atunci cand este cazul.

Ryan McGuire over at www.gratisography.com
Image source: Ryan McGuire over at www.gratisography.com

In rest, nu mai suport sa aud chestiile astea.

“Nu mai suport jobul asta.”

…si cam orice vine la pachet. “Ce zi grea am avut azi la birou.”, “Am un coleg care ma deranjeaza toata ziua.” etc. Chestiile astea sunt niste nimicuri costisitoare. Daca nu-ti mai suporti jobul, schimba-l. Daca ai avut o zi grea la birou, crezi ca la mine a fost floare la ureche si imi doresc sa ascult cum tu ai avut de munca, ai lucrat un program normal si cum ai facut treaba pentru care ai fost angajat?

“Nici nu-ti inchipui cat de obosit sunt.”

Oh nu, tu si restul planetei. Toata lumea e obosita, dar asta nu e subiect de conversatie. Odihneste-te, dormi o ora mai mult sau mergi la o sala de fitness din orasul tau si fa niste exercitii, elibereaza niste endorfine. Faptul ca esti obosit e irelevant, nimanui nu-i pasa ca esti obosit pentru ca si ei, la randul lor, au momentele de oboseala.

“Sunt asa de ocupat/plictisit.”

Am o stire pentru tine. Si eu sunt ocupat, as putea sa fac altceva in acest moment, dar sunt langa tine si sunt dispus sa te ascult. Poate ti-e greu sa crezi, dar as putea fi acasa, muncind pentru mine, dar nu, imi dedic timp dintr-un program si asa haotic ca sa discutam, sa glumim, sa ne simtim bine. La fel si cu plictiseala. Ii aud pe unii cand zic “sunt asa de plictisit, nici nu stiu ce sa fac”. Si cine te opreste din a face ceva care sa-ti alunge plictiseala? Te tine cineva pe loc?

N-aveti decat sa nu-mi dati dreptate si sa ma considerati arogant, dar aceste 3 lucruri mi se par o pierdere de vreme fabuloasa. Daca tot ne-am intalnit sa discutam, hai s-o facem, hai sa glumim, povesteste-mi despre problemele tale reale, daca vrei desigur. Dar te rog frumos, nu-mi irosi timpul cu discutii fara substrat, fara sa transmita niciun mesaj.

Stiu ca-ti pare greu sa crezi asta, dar eu chiar imi doresc sa imi petrec timpul facand activitati care sa-mi fie benefice portofelului sau sufletului (ordinea e irelevanta).

6 thoughts on “3 Lucruri pe care nu (mai) suport sa le aud

  1. vrem una si de business cu:

    1. “a intervenit ceva” – si nu am reusit sa termin/ sa te platesc
    2. “nu mai merge treaba ca odinioara” -insa eu o ard toata ziua pe la cafele si pe facebook
    3. clasicul … “sunt implicat in niste proiecte” insa in mare parte o frec la rece si nu fac nimic serios…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.