5 motive pentru care nu esti cautat pe LinkedIn

De cativa ani incoace, recruiterii romani au inceput sa foloseasca LinkedIn la adevarata lui valoare si il folosesc atunci cand cauta un candidat pentru un job. Aceasta retea sociala e folosita si de cei care isi cauta un job insa este destul de greu sa acaparezi atentia recruiterilor daca nu stii ce anume sa faci. Am cautat niste sfaturi pentru cei care intampina aceasta problema si am dat peste 5 lucruri la care sa lucrati atunci cand vreti sa intrati in vizorul recruiterilor de pe LinkedIn.

Pot fi destul de multe motive pentru care un recruiter nu iti vizualizeaza profilul de LinkedIn, unele dintre ele sunt usor de reparat. Despre acestea vorbim mai jos. Cel mai important lucru pentru ca profilul tau de LinkedIn sa fie atractiv pentru cei care cauta candidati este sa fii sigur ca informatia prezentata este impresionanta si relevanta. Chiar daca ai experienta, am observat ca recruiterii nu sunt asa de usor de impresionat. In infograficul de mai jos sunt prezentate 5 motive pentru care nu esti cautat pe LinkedIn.

Exista multe greseli pe care le facem atunci cand ne facem profilul pe aceasta retea sociala si urmatoarele 5 greseli sunt cele mai intalnite:

  1. Nu esti conectat la recruiteri;
  2. Nu ai o poza pentru profilul tau;
  3. Ai un motto generic, plictisitor;
  4. Profilul tau nu are cuvintele cheie potrivite;
  5. Profilul tau nu este public.

Mai multe motive cat si cum puteti sa reparati unele greseli, crescandu-va astfel sansele de a fi cautati de recruiteri, gasiti in infograficul de mai jos, facut de Melanie Pinola (echipa visual.ly)

linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.