7 motive pentru a deveni propriul angajat

Sa fii propriul angajat, liber-profesionat are nenumarate avantaje. Iata cateva dintre ele:

1) Viata ta va fi complet libera si deschisa. Poti sa te trezesti cand vrei si sa decizi ce vrei sa faci in ziua respectiva sic and vrei sa le faci. Daca ai un job, chiar si ca CEO, tot ai o fisa a postului dupa care trebuie sa lucrezi.

2) Poti sa fii tu insuti. Cand ai un job esti limitat de politica firmei la care lucrezi. Si uneori acest lucru intervine cu felul tau de a fi, cu personalitatea ta.

3)Tu beneficiezi de valoarea care o creezi. Daca face treaba bine, tu primesti rezultate- fie ca sunt financiare sau nu. O parte cheie a oricarui job e ca tu primeste doar o parte din valoarea creata de tine pentru organizatie.

4)Ai o siguranta mai mare decat un angajat. Desi exista riscuri cand iti deschizi o firma sau esti liber-profesionist, in fond exista mai multa siguranta decat daca lucrezi intr-o companie  sau chiar pentru guvern. Nu poti fi concediat, si chiar daca veniturile variaza, faci mereu bani. In plus, recompensele ( potentiale) mai mare ca angajat propriu iti creeaza un tampon mult mai solid.

5)Iti controlezi viata.  Tu decizi unde locuiesti in comparatie cu o locatie unde ti-ai gasit job-ul potrivit.  Poti sa mergi pe plaja, sa lucrezi  de dimineata pana seara in unele zile, sau sa pierzi vremea in altele. Toate dupa bunul plac, si fara sa ii ceri voie nimanui.

6)Singurul care trebuie sa creada in tine esti tu. Ceea ce faci si unde te duci nu depinde de altcineva, ce trebuie sa iti recunoasca abilitatile. In lumea corportista, indiferent de job, de cele mai multe ori este subapreciat, iar capacitatea ta este vazuta de ceilalti in functie de perceptiile lor.

7)Lucrezi pentru rezultate, nu pentru ai impresiona pe altii. Majoritatea angajatilor, indiferent de experienta, joaca jocuri politice, incercand sa se faca placuti de oamenii potriviti, lucrand in medii unde perceptia intrece de cele mai multe ori abilitatea si rezultatele.

(sursa)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.