Ai timp? N-ai timp.

Toti vrem sa fim unici insa din punctul de vedere al timpului, toti suntem la fel. Toti avem aceeasi cantitate de timp zilnica, doar ca unii o gestioneaza mai bine decat altii. Daca avem grija de niste lucruri, putem avea mai mult timp pentru ceea ce ne intereseaza cu adevarat. As fi vrut sa fie un articol mai complex dar din lipsa timpului (oh ce ironie) il voi scurta.

Ca sa ai mai mult timp, ai putea sa scapi de notificari si sa lasi messengerul, cu tot cu mail-ul deoparte, pentru o perioada din zi, in care ai terminat ceea ce ti-ai propus si ai timp sa te relaxezi. Cand lucrezi in online e greu sa pui in aplicare acest sfat insa trebuie sa te gandesti ca un mail primit nu este acelasi lucru cu o convorbire la telefon. Daca Xulescu ti-a trimis un mail, asta nu inseamna ca tu trebuie sa-i raspunzi imediat. Nimeni nu se asteapta de la asta din partea ta. Incearca sa-ti faci un orar dupa care sa verifici si sa raspunzi la mail-uri.

Organismul tau stie mai bine decat tine cand trebuie sa se odihneasca si cand sa munceasca. Nu te impotrivi si mentine-ti un program, fie ca iti place sa te trezesti dis de dimineata.

Copyright All rights reserved by BHF Photography

sau esti pasare de noapte. Nu-ti “da peste cap organismul” doar daca ai metode intemeiate. Altfel vei avea necazul de a pierde timp inutil, incercand sa te odihnesti. Daca e deja noapte spre dimineata si tu vrei sa postezi un articol pe blog, numai ca organismul tau e de alta parere, incearca sa notezi ideea undeva si sa o lasi pe maine, vei avea mai mult succes si vei gestiona mai bine timpul.

Mananca mai bine si mai des. Nu te gandi ca daca mananci mai des pierzi timp. Nu e asa. Alege sa mananci mai des, mai putin si mai sanatos. Scapi astfel de mesele ce dureaza mult timp, de problemele cu stomacul pe care ai putea sa le ai si intareste-ti organismul, oferindu-i energie. Nu manca snacks-uri pentru a economisi timp, ai sa vezi ca per ansamblu timpul nu se castiga ci se pierde.

Planifica-ti timpul mai bine. Esential ar fi sa iti planifici ce-ai de facut maine inca din seara asta. Noteaza-ti pe un carnetel sau intr-un calendar online ce ai de facut in ziua care urmeaza. Facand asta, scapi de momentele de dinainte sa adormi cand creierul tau se gandeste la orice, numai somn sa nu fie. In acelasi timp, vei putea incepe a doua zi cu o dimineata linistita, stiind ca ti-ai planificat programul de ieri.

Nu cred ca realizezi, insa pana si cele mai mici lucruri conteaza. Bea mai multa apa, stai hidrat pentru a nu te lasa prada oboselii. Tine langa tine o sticla cu apa din care sa bei periodic, oferindu-i organismului tau energie si reusind astfel sa faci mai multe intr-un timp mai scurt. Ceaiul este binevenit insa limiteaza consumul de cafeina, inclusiv cea din ceaiuri.

Unul dintre cele mai bune sfaturi pe care le-am gasit pentru a face mai multe intr-un timp cat mai mic, are legatura cu dozarea efortului. Alege sa faci cele mai dificile lucruri la primele ore ale zilei, sau cat mai devreme. Ai nevoie de mai multa putere mintala si fizica pentru a duce acest efort la bun sfarsit si cu cat faci asta mai repede, cu atat iti poti doza mai eficient timpul pentru restul zilei. Daca simti necesar, alterneaza task-urile usoare cu cele dificile si foloseste un task manager.

Chiar daca aceste sfaturi par usor de luat in seama, de fapt, nu e chiar asa. Secretul e sa te mentii iar calea e sa fii concentrat tot timpul, in cautarea premiului: sa ai mai mult timp pentru tine. Fa un efort si vei simti rezultatele, in timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.