Caracteristicile unui antreprenor de succes

Chiar daca am lansat cateva proiecte, nu pot sa ma consider un antreprenor de succes. Cred totusi ca sunt pe drumul cel bun si sper ca in viitor sa gasesc echilibrul dintre munca, timp si satisfactie pentru a putea ajunge la acel nivel. Nu e chiar atat de usor sa pui pe foaie caracteristicile unui antreprenor de succes pentru ca fiecare dintre acestia activeaza in domenii diferite. Cu toate acestea, am gasit un infografic care prezinta cateva dintre caracteristicile unui antreprenor de succes cat si cateva lucruri despre esecurile si provocarile pe care un antreprenor trebuie sa le depaseasca.

Realitatea de a fi un antreprenor nu e chiar cum isi imagineaza lumea. Normal ca exista parti pozitive dar pot fi gasite cu usurinta si parti negative care sa puna o umbra de indoiala asupra succesului unei persoane in antreprenoriat.

Consider ca trei dintre caracteristicile de care ar trebui sa dea dovada orice antreprenor de succes sunt inteligenta adaptabila, deschiderea pentru lucruri noi si prezenta unui caracter agreabil. Procentul antreprenorilor care au succes cu afacerile lor, din prima, este de doar 18% de aceea, un antreprenor trebuie sa puna cuvintele “problema” si “dedicatie” in acelasi context pentru a dezvolta un start-up de succes.

Infograficul despre care va vorbeam mai sus se numeste “Habits of Successfull Entrepreneurs. Or Why they Fall” (Caracteristicile antreprenorilor de succes. Sau de ce esueaza) si este facut de Sarabeth Berk. Dintre datele prezentate, e bine de retinut ca:

  • Pana la 40 de ani, cu cat esti mai aproape de aceasta varsta cu atat ai mai multe sanse de succes;
  • Exista doar 18% sanse ca un antreprenor sa primeasca finantare pentru primul sau proiect;
  • Sunt 20% sanse ca un antreprenor care a dat gres prima data sa obtina finantare la a doua incercare.
  • Probabilitatea ca antreprenorii care au deja succes sa obtina alte finantari este de 34%.

caracteristicile-unui-antreprenor-de-succes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.