Ce-am invatat de la Simona Halep

Bravo Simona! Ne-ai aratat inca o data cat esti de puternica si eu unul iti multumesc pentru cele 3 ore in care te-ai batut de la egal la egal cu una dintre cele mai bune tenismene din lume. Ne-ai oferit un spectacol care ne-a tinut cu sufletul la gura pana la ultimul punct si ai ajuns locul 3 WTA.

Pe langa toate astea, Simona, iti multumesc ca m-ai invatat:

Sa am rabdare in ceea ce fac.

Nu am urmarit decat finala de la Roland Garros, dar ti-am urmarit traseul in competitie. In acest ultim meci am vazut cum nu te-ai lasat afectata de “prezenta scenica” a adversarei, ai ramas concentrata pe tot parcursul meciului si nu te-ai lasat afectata de tragerile de timp ale adversarului. Ca si tine, voi avea rabdare in tot ceea ce fac si ce simt.

Sa-mi respect adversarul.

Meci de meci ai jucat ca o profesionista si nu ai avut niciodata iesiri la adresa adversarilor sau a arbitrului, chiar daca, in opinia mea, aveai tot dreptul sa o faci in finala, la acea minge in setul al treilea la 2-2. Mi-ai adus aminte cat de important e sa-ti respecti adversarii in tot ceea ce faci si sa nu apelezi la alte modalitati josnice. Ca si tine, sunt un tip pe care nu-l intereseaza decat ceea ce fac, nu si ce fac altii.

Sa muncesc din greu.

Cred ca sunteti constient ca Simona n-a ajuns in finala de la Roland Garros doar datorita modului in care a jucat in aceasta competitie. Simona si-a castigat acest drept pe terenul de antrenament si in competitiile anterioare, ora de ora, minge de minge. Ai progresat de la un turneu la altul si munca de pe terenul de antrenament s-a vazut astazi in finala. Iti multumesc ca mi-ai amintit ca lucrurile bune nu ne vin oferite pe un platou de argint si ca trebuie sa muncesc din greu pentru ceea ce vreau sa realizez.

Sa privesc o dezamagire ca pe un nou inceput.

Da. Simona nu a castigat finala de la Roland Garros de anul acesta, dar sunt sigur ca are puterea sa priveasca aceasta dezamagire ca pe un nou inceput. Normal ca alternativa, invingerea Mariei Sharapova ar fi fost o lovitura puternica pe care ar fi dat-o celor care nu au avut incredere in talentul ei, dar ca si mine, Simona stie ca fiecare esec e o lectie pe care trebuie sa o bagam bine la cap. Si eu am lansat proiecte, am facut siteuri in care am crezut, dar dintr-un motiv sau altul am esuat. La fel si-n viata personala. Asta nu inseamna ca zic “Stop!” ci doar ca trag linie, vad ce-am gresit si ce pot sa invat.

Simona, iti multumesc! Pentru spectacol, pentru ca lupti pentru tine si pentru Romania. Iti multumesc ca m-ai invatat aceste lucruri si ca mi-ai dat putere in a intelege mai bine viata, victoria si esecul.

sursa imagine

2 thoughts on “Ce-am invatat de la Simona Halep

  1. “Meci de meci ai jucat ca o profesionista” se cam bate cap cu “Nu am urmarit decat finala de la Roland Garros”, zic..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.