Daca n-ai gustat esecul, poti sa zici ca ai trait cu adevarat?

M-am gandit la un titlu care sa scoata in fata importanta esecurilor din viata noastra. Este foarte bine daca invatam din greselile noastre insa e si mai important sa ne simtim mai bine in propria piele, acceptand sentimentele ce vin o data cu esecul. Consider ca e important sa acceptam faptul ca am gresit si nu sa trecem peste esec ignorandu-l. Ca sa poti spune ca ai simtit gustul esecului, inseamna ca ai trecut prin cel putin 3 pasi.

1) Ai acceptat faptul ca ai gresit si te-ai dus acasa.

2) Te-ai asezat in pat in pozitia fetus.

3) Te-ai ridicat din pat si te-ai aruncat din nou in transee.

Oricat de amuzant ti s-ar parea expresia “te-ai asezat in pozitia fetus”, daca ai simtit cu adevarat esecul, atunci stii despre ce vorbesc. Din moment ce punctul 1) nu are nevoie de alte explicatii, hai sa ne gandim la punctul 3). In Univers, orice actiune are o reactiune (principiul al treilea al dinamicii) iar acest lucru trebuie sa fie valabil si-n cazul esecurilor din viata. Atunci cand universul iti arunca un esec in cale, reactiunea (actiunea din partea ta) trebuie sa fie cel putin la fel de intensa ca si esecul, doar ca de aceasta data rezultatul trebuie sa fie unul pozitiv.

Nu e o lectie de viata pe care ar trebui sa o inveti, ci ar trebui sa fie un lucru deja stiut. Daca dupa ce suferi un esesc nu faci nimic, viata va continua sa-ti arunce in cale alte piedici iar tu te vei impiedica si vei ramane la pamant de fiecare data. Cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci este sa accepti esecul, trecand astfel mai usor peste. Nu o sa ai succesul garantat insa vei avea cu siguranta inca o sansa de a iesi invingator.

Dupa cum zice vorba de peste ocean “If you first don’t succeed, try, try again.” [vezi aici de unde e proverbul] Daca nu ai incredere in ceea ce ti-am povestit, atunci uita-te la filmuletul urmator si zi-mi daca nu am dreptate.

[tube]_tjYoKCBYag[/tube]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.