De ce imi trebuie o pagina “Despre mine” pe blog?

Raspunsul cel mai simplu este: Nu-ti trebuie. Asta daca vrei ca identitatea ta online sa ramana sub anonimat. Nu pentru tine este articolul asta, n-ai dat click bine. Daca totusi te intereseaza sa intaresti relatia cu cititorii tai si sa faci blogging la un nivel mai profesional, atunci ai putea incepe sa-ti faci o pagina de “About”. Vorbim despre blogosfera ieseana, cum nimeni nu vine sa faca proiecte, pai cu cine sa faca? Lasa deoparte numele blogului si fa-ti o identitate online.

AttributionNo Derivative Works Some rights reserved by andyp uk

Din nou, daca vrei sa ramai la baza bloggingului, n-ai decat sa nu-ti faci. Daca te intereseaza dar nu esti sigur ca te ajuta, uite care ar fi motivele sa-ti faci o pagina “despre” pentru blogul tau.

Dai dovada de implicare – Prin intermediul paginii “Despre mine”, cei care ajung pe blogul tau isi dau seama ca nu e doar un loc in care-ti arunci frustrarile sau unde pui videoclipuri de pe youtube. Cititorii reusesc sa intre in contact cu persoana din spatele blogului respectiv si raman fideli articolelor tale.

Iti promovezi proiectele personale – Nu uita sa mentionezi de proiecte, atunci cand vorbesti despre tine. Nu te gandi ca seamana a lauda, important e ca lumea sa stie ce ai facut, cand si ce impact au avut. De asemenea, poti redirectiona cititorii catre alte pagini importante de pe blogul tau – pagina de donatii, top cu cele mai citite articole, pagini exterioare (Facebook, twitter, google plus).

Esti transparent – Pe langa un cod de etica pe care ar trebui sa-l respecti, atunci cand ai un blog, ar fi bine sa-ti asumi ceea ce publici. In acelasi timp, poti incerca sa-ti prezinti hobby-urile, interesele si alte detalii personale, orice ar putea sa te apropie de cititori, fie ca sunt indivizi sau companii.

Nu am sa va zic acum ceea ce trebuie sa apara pe o pagina “Despre mine” de pe blogul vostru, dar o sa revin.

E important sa realizati faptul ca o pagina “Despre mine” este benefica si in cazul blogurilor de nisa. Daca scrieti despre masini, bere sau femei frumoase si vreti sa intrati in contact cu companiile, nu ezitati si faceti 2 pagini “Despre proiect” si “Despre mine”. Astfel, ii ajuti pe cei interesati sa inteleaga ceea ce publici si sa te includa in campanii targetate. Nu vrei primi prea multe oferte de colaborare daca lumea nu stie cine esti si ce faci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.