Teoria sexului si a banilor in joburile oamenilor creativi

Scriam ieri pe unul dintre blogurile mele ca am citit o carte destul de buna (pentru persoanele creative). E de fapt vorba despre un eBook care se numeste Ignore Everybody: And 39 Other Keys to Creativity – de Hugh Macleod. Am invatat multe si m-am identificat ca o persoana creativa pentru ca trecusem prin etape similare autorului. Ce mi-a placut si mai mult a fost sectiunea despre teoria sexului si a banilor in joburile oamenilor creativi. 

Nu, nu sunt sfaturi despre cum sa faci sex cu secretara sau cum sa furi niste bani din conturile sefului. De fapt, e vorba despre o situatie prin care am trecut si eu in trecut (si in care ma regasesc si astazi). Ideea e destul de simpla, iar Hugh Macleod spune ca o persoana creativa are doua joburi: unul care este sexy, adica acel job creativ, dar si unul care plateste facturile. 

ID-100220496-sex-jobEu m-am regasit in aceasta situatie pentru o perioada de 6-7 luni de prin august 2012 pana in februarie 2013 cand aveam un job full-time care-mi platea facturile si punea mancarea pe masa, dar si unul creativ – tocmai imi incepusem jobul sexy de freelancer pe Elance. Intre timp, “aventura” de la jobul full-time s-a terminat si am ramas doar ca freelancer. Am observat totusi ca nu puteam sta departe de jobul sexy si ca pe langa freelancing, am sporit activitatea de pe bloguri, punandu-mi pasiunile in fata. Freelancing-ul s-a transformat in jobul care-mi pune mancarea pe masa iar bloggingul a revenit acea parte motivationala din viata mea.

Teoria sexului si a banilor in joburi se regaseste cu precadere la oamenii creativi. Multi dintre bloggerii pe care-i cunosc au si un job full-time, de multe ori plictisitor care-i ajuta sa-si finanteze pasiunile si sa aiba proiecte din pasiune, care sa le ofere bucurii mai mult sufletesti decat banesti. N-ati mai auzit de oameni care servesc la mese in timp ce scriu un roman sau contabili care au bloguri despre pescuit?

Cazul exceptional este atunci cand jobul sexy se transforma intr-o partida de sex non-stop cu pasiunea ta. Poate ca am fost putin brutal in exprimare, dar cred ca ala e nivelul la care trebuie sa ajungi ca sa zici ca jobul tau iti satisface nevoile financiare, dar si pasiunile care te fac fericit.

Sunt de parere ca atunci cand reusesti sa accepti asta 100%, adica sa faci diferenta dintre cele doua joburi – cel sexy si cel care iti aduce bani, poti avansa mai usor spre targetul dorit.

Ce vreau sa zic prin toate lucrurile astea? Nu-ti da niciodata demisia pentru jobul sexy! Incepe incet, fa-le pe amandoua in acelasi timp, plateste-ti facturile si bucura-te de ceea ce-ti ofera pasiunea ta sexy.

“Winner Of Business Image” courtesy of [1shots] / FreeDigitalPhotos.net”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.