Femei frumoase, masini rapide si gentlemani

Parerea generala e ca aproape toti barbatii sunt innebuniti dupa femei frumoase si masini rapide. Cu toate astea, am ramas uimit de mai multe ori, atunci cand am vazut comportamentul barbatilor de la volan, atunci cand sunt in compania unor femei. Pentru mine, chiar ca nu conteaza daca vorbim despre iubita, prietena, mama sau bunica si consider ca trebuie sa ai respectul cuvenit atunci cand intalnesti sau interactionezi cu o femeie. Parerea mea e ca trebuie sa fii un gentleman, indiferent de situatie.

ID-100209866-cuplu-masina

De exemplu, am vazut prea multe cazuri in parcarile de la Kaufland, Lidl, etc. unde, dupa ce cumparaturile se aseaza in portbagaj, soferul se urca bine mersi la volan si lasa femeia sa impinga caruciorul la locul lui. De multe ori s-a intamplat sa fie noapte, sa fie frig sau sa fie oameni dubiosi prin zona. Un gentleman nu ar face asta niciodata ci ar lasa femeia sa intre in masina (pornind caldura daca vorbim despre frig) si ar duce el caruciorul ala blestemat la locul lui. Mi se pare o prostie sa-ti lasi iubita in frig sau sub posibila actiune… a unor raufacatori pentru 50 de bani.

O regula generala este si ca un gentleman nu trebuie sa lase o femeie sa urce singura in masina. Am vazut cazuri in care barbatul statea “bine mersi” cu mainile la volan si femeia trebuia sa intre singura in masina. Parerea mea e ca esti prost daca lasi mainile alea frumoase sa deschida singure portiera. Daca esti afara, deschide usa tu, asteapta ca ea sa intre in masina apoi inchide-o, avand grija. Daca esti pe scaunul soferului, poti deschide usa si pe dinauntru, nu te opreste nimic. Mai mult, daca ai ocazia, poti iesi si sa-i deschizi usa atunci cand coboara, daca nu se grabeste si nu ajungi sa faci asta. Aceleasi lucruri sunt valabile si cand intri/iesi dintr-un taxi.

Ultimul caz in care barbatii dau dovada de legaturi cu familia suidae, este cand barbatii sunt la volan iar femeile sunt pe trecerea de pietoni. Nu inteleg ce e in mintea unui barbat cand claxoneaza o femeie de pe trotuar sau de pe trecerea de pietoni si apoi fluiera sau face niste comentarii de mahala. Cred ca depinde si de inteligenta fiecaruia si de modul in care ai fost crescut. Eu de exemplu, n-am facut asa ceva si nici n-am de gand sa o fac. E o dovada de prost gust si prefer sa fiu un gentleman.

Poate ca multe femei au ajuns sa se obisnuiasca cu treburile astea cu toate ca nu ar trebui sa fie asa. Ma gandesc ca de la barbat pana la gentleman e cale lunga si nu multi sunt dispusi sa mearga pe acest drum.

“Image courtesy of [stockimages] / FreeDigitalPhotos.net”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.