Iasul Happy al Dl-ului Mitrofan, adevar si nedreptate

In urma cu vreo doua saptamani, eram suparat ca Iasul nu intrase in trend si nu avea si el o versiune a filmuletului “Happy”. In timp ce alte orase din tara se puteau lauda cu astfel de filmulete, Iasul era singurul oras mai important care nu beneficia de “oameni happy” pe melodia lui Pharrell. Spre finalul acestui trend a aparut un filmulet facut de AB Events si inca unul, ambele m-au lasat rece pentru ca nu mi-a placut modul in care au fost editate. Unul dintre ele avea aceleasi secvente filmate de doua ori iar celalalt nu transmitea mai nimic, cel putin in viziunea mea.

Azi am vazut filmuletul “Happy in Iasi” urcat pe youtube de Dl, Marius Mitrofan. Nu ma asteptam ca in video sa fie prezentat exact opusul mesajului pe care Pharrell il transmite prin melodia sa si chiar daca ideea este extraordinara, nu mi-a placut video per ansamblu.

happy-in-iasi

Am zis ca un filmulet care prezinta partea urata a Iasului, aparut la cateva zile dupa ce Iasul a fost declarat de Forbes “capitala economica a Moldovei” nu poate decat sa vina ca o palma justa celor care profita de valorile unui astfel de oras. Modul in care a inceput filmuletul mi-a placut pentru ca a trimis un mesaj puternic, doar ca filmuletul n-a pastrat aceeasi nota si mesajul s-a pierdut. Mi-ar fi placut sa ascult mai multe povesti asemanatoare sau vad mai multe locuri lasate uitarii. In schimb m-am uitat timp de zeci de secunde la flegme pe trotuar si la o batrana care traversa strada in mod regulamentar.

Ideea e excelenta doar ca punerea in practica lasa de dorit. Cat despre cei care lasa comentarii de genul “noi vrem sa promovam turismul si tu arati imaginilea astea, Rusine!”… oamenii astia ma dezamagesc cumplit. Dezvoltarea Iasului nu se face doar prin prezentarea lucrurilor bune si ascunderea sub pres a mizeriilor. Iasul e orasul meu adoptiv si-l iubesc si cu bune si cu rele, dar unii oameni ar trebui sa-si schimbe atitudinea.

Iata filmuletul despre care va vorbeam, ce parere aveti?

[tube]g-KAEquYEXQ[/tube]

sursa video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.