Ce tipuri de imagini ajuta la distribuirea articolelor de pe blog

Tipuri de imagini distribuite

Se stie ca folosirea imaginilor de calitate in articolele de pe blog poate duce la un numar mai mare de distribuiri ale acestora pe retelele sociale. Cu toate acestea nu toate tipurile de imagini aduc acelasi numar de distribuiri. Un studiu facut de cei de la Quick Sprout arata ca folosirea imaginilor gratuite nu mai are un impact atat de puternic asupra distribuirii articolelor.

Studiul a fost facut pe 41 bloguri din nise diferite si rezultatele sunt cele de mai jos.

Tipuri de imagini distribuite

Se pare ca folosirea imaginilor animate (.gif) cat si cele desenate de mana creste cel mai mult probabilitatea ca articolele care le contin sa fie distribuite de mai multe ori pe retelele sociale. Doar ca nu orice blogger poate apela la aceasta solutie pentru ca astfel de imagini sunt greu de facut (exceptie facand tumblr, the land of reposts). Mai mult, .gif-urile nu au un rezultat foarte bun in domeniul business.

Pe locul al doilea ar fi infograficele. Nu e nimic iesit din comun, lumea apreciaza infograficele si mai ales informatiile pe care acestea le cuprind. Un alt beneficiu ar fi ca nu trebuie sa faci tu neaparat acele infografice, dar impactul este mai mare daca sunt creatie proprie.

Graficele si diagramele ar completa acest top 3 al imaginilor care aduc mai multe share-uri pentru articolele de pe blog. Chiar daca sunt pe ultimul loc dintre cele 3 tipuri al numarul de distribuiri, ele au numar impresionant de trackbacks, cu 258% mai mult decat celelalte tipuri de imagini.

sursa imagine: socialfresh.com

One thought on “Ce tipuri de imagini ajuta la distribuirea articolelor de pe blog”

  1. Interesant articol și foarte util.
    La asta chiar nu mă așteptam. Știam că video-urile și tot ce e animat atrage privirea, dar nu mă așteptam ca aceasta să fie valabilă și-n cazul blogurilor.

    Mulțumesc pentru informații!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.