Infografic despre starea domeniilor .ro

Nici nu stiam despre cei de la Agile Media si nu cred ca ne vom intersecta de acum inainte dar trebuie sa le multumesc pentru infograficul despre starea domeniilor .ro pe care l-au facut in urma unei analize a peste 350.000 de domenii .ro

Iata cateva lucruri interesante pe care le-am descoperit din articolul respectiv. In primul rand, aproape 40% dintre domeniile analizate sunt inactive. Nici nu vreau sa va povestesc de cate ori am avut o idee de proiect in online-ul romanesc dar toate numele de domenii erau deja luate si majoritatea abandonate.

Un alt lucru destul de important este ca 95% dintre domenii au setat un title tag iar restul de 5% nu-l folosesc pentru SEO. La capitolul meta description, cifrele sunt ingrijoratoare, avand in vedere ca numai 50% dintre siteurile analizate folosesc tag-ul meta description pentru o mai buna pozitionare in SERP.

Ultima chestie pe care am retinut-o este ca majoritatea siteurilor .ro au sub 100 de pagini per domeniu (62,8%) si numai 4,4% au intre 10.000 si 100.000 de pagini per domeniu.

Ah da, doar 31% dintre siteuri folosesc Google Analytics pentru statistici.

The-State-Of-.RO_

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.