Lăsăm scuzele deoparte?

Startup Weekend Iași 2016.

Sunt o persoană care are cel puțin două – trei idei noi de business în fiecare săptămână. Sunt conștient că majoritatea nu mi-ar aduce succesul pe care-l caut, așa că fac greșeala de a căuta punctele negative înainte de a începe să lucrez la ele. Îmi tot spun că “e prea târziu”, “există deja un competitor”, “nu am timp”, “nu sunt destul de pregătit”, etc.

În timp am observat că persoanele din jurul meu mă influențau mai mult decât mi-aș fi dorit, iar mulți dintre aceștia aveau obiceiul sâcâitor de a se plânge de fiecare dată când ne întâlneam. Fie că era vorba despre programul de la birou, despre colegi care nu fac ce-ar trebui sau mai știu eu ce, de fiecare dată se găseau scuze.

“-De ce n-ai mai pornit proiectul ăla despre care am discutat?”

“- N-am mai avut timp, apoi a apărut un proiect greu la birou, apoi…”

Iar discuțiile astea mă influențau și pe mine. Într-un timp chiar mă gândeam să îmi caut deja un job full-time, să renunț la freelancing. Pentru că e greu… pentru că lucrez mai mult, pentru că e o viață mai liniștită…

E extrem de simplu să găsești scuze ca să mai amâni puțin primul pas, nu știu dacă e ceva legat de mentalitatea noastră ca popor sau ceva îngropat în adâncul ADN-ului uman. Am învățat că, dacă vrei să faci ceea ce-ți propui, fie că vrei să slăbești 20 de kg sau să pui bazele startup-ului la care te gândești de atât timp, trebuie să lași scuzele deoparte și să începi.

Pe plan personal am aplicat deja tactica de mai sus, iar pe plan profesional am continuat să fac ceea ce am știut mai bine – să ajut startup-urile să se dezvolte, să îmi folosesc experiența pentru a oferi servicii personalizate, în funcție de nevoi. A fi antreprenor nu înseamnă să furi timp de la familie sau timpul dedicat ție, înseamnă să folosești restul timpului doar pentru a-ți pune în aplicare planurile, pentru a porni acel startup la care te gândești de atât timp.

Dacă te-ai săturat să tot amâni, dacă vrei să lași scuzele deoparte și să începi să lucrezi cu adevărat la ideea ta de business, alege să participi la Startup Weekend Iași 2016. Pentru mine va fi cea de-a treia ediție la care voi participa ca Blogger Oficial.

Despre Startup Weekend Iași 2016.

În mai puțin de două săptămâni, speakeri de talie națională și internațională, antreprenori și profesioniști din domeniul IT și Marketing își vor da întâlnire la cea de-a patra ediție Startup Weekend Iași 2016,  un eveniment care-și propune să ofere o experiență antreprenorială memorabila tuturor celor care au o idee de afacere sau celor care vor să contribuie la dezvoltarea unei afaceri online sau offline.

Antreprenorii și mentorii de anul acesta care vor consilia echipele sunt: Alex Negru (fondator Minutizer), Andrei Postolache (CO-FOUNDER & TRAINER  introspecials.com), Cristina Poncu (senior designer&visual storyteller), Ionut Tata (Clusterului pentru Inovare și Tehnologie, ALT Brașov), Marius Ursache (CEO – Grapefruit), Mattia Di Stasi (co-founder Solenica), Mihai Pintilie (Product Consultant, cu peste 13 ani de experiență), Sinica Alboaie (software architect, antreprenor, computer science researcher, teacher), Vince Meens (CEO of Jet Wise, offering Private Jet & Helicopter).

Startup Weekend Iași 2016 va avea loc în perioada 28 – 30 octombrie, în cadrul firmei Optymyze din incinta Palas.

Organizatorii oferă un discount de 10% tuturor celor care folosesc codul PRESASW2016 accesând linkul următor: http://bit.ly/2cdgvaX.

Startup Weekend este un eveniment global care a avut loc pentru prima dată în anul 2007 în oraşul american Boulder, iar de atunci a ajuns să fie prezent în 135 de ţări, printre care şi România. La nivel global, peste 210.000 de antreprenori s-au implicat în eveniment.

Află mai multe despre mentori, program și bilete de pe site-ul evenimentului: http://www.up.co/communities/romania/iasi/startup-weekend/8475.

Startup Weekend Iași 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.