Standing desks sunt o prostie

Mă gândeam să scriu ceva despre freelancing și despre cum să-ți organizezi biroul de lucru sau mai bine zis camera în care lucrezi. Sunt destul de multe lucruri care trebuie luate în considerare atunci când faci schimbarea full-time -> freelancing și aș putea scrie o carte întreagă despre ele, dar să știți și voi că un standing desk e o pierdere de bani.

Chiar mă gândeam și eu să-mi cumpăr unul pentru a nu avea probleme, după câțiva ani, din cauza statului prea mult pe scaun. Numai că ultimele studii arată că un standing desk, adică un birou din ăla înalt la care stai în picioare și nu pe scaun e o pierdere de timp și de bani deoarece efectul lor este aproape zero. Studiul arată că statul pe scaun nu este cauza problemelor de sănătate ci lipsa mișcării, a exercițiilor fizice.

Să stai să lucrezi în picioare timp de câteva ori pe zi nu e un lucru rău, dar nu-ți aduce niciun beneficiu. Poți avea dureri de spate, varice sau eu mai știu ce probleme de sănătate de pot apărea. Ceea ce e clar e că nu statul pe scaun ne omoară ci lipsa activității din afara programului de muncă.

Dacă-ți face probleme că stai prea mult pe scaun, mișcă-ți fundul și fă mișcare. Du-te la sală, mergi la alergat, ieși la o plimbare, dar nu-ți cumpăra un standing desk.

Așa că mai degrabă îți iei un birou normal și faci mișcare.

sursa

2 thoughts on “Standing desks sunt o prostie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.