Sunteti siguri ca va bateti cu cine trebuie?

De multe ori nu ma implic in tot ce tine de proteste si incerc sa ma axez doar pe ceea ce pot eu sa schimb ca individ si nu ca apartenenta la un grup. Chiar daca de multe ori imi simt spiritul nationalist cum vrea sa dea pe afara cand ma uit la filmuletele pline de protestatari ce “apara” Rosia Montana, Pungestiul sau alte locuri in care au loc nedreptati, nu am manifestari violente.

Ma uitam zilele astea la filmuletele de la Pungesti, de prostestele ce-au avut loc prin Bucuresti si am vazut la Eftimie imaginea de mai jos.

Se da scenariul urmator:

  1. Guvernul face ce face si vinde resursele tarii pe o coaja de nuca.
  2. Lumea se prinde de smecherie cand e prea tarziu si incep sa protesteze.
  3. Guvernul “da drumul la jandarmi” in strada.
  4. Protestatarii se injura si intra in altercatii cu jandarmii.
  5. Guvernul face bani, dar nu pentru stat ci pentru ei.

Acum, daca stati bine sa va ganditi, credeti ca va bateti cu cine trebuie? Dupa cum zicea si Eftimie: jandarmii au doar 2 butoane de on si de off. Nu stiu decat sa primeasca ordine si sa-si faca treaba. In timp ce protestatarii intra in altercatii cu jandarmii, politicienii corupti stau bine mersi la caldurica.

Nu zic ca vreuna dintre parti actioneaza cum trebuie. La naiba, habar nu am ce inseamna “actionat ca la carte” atunci cand e vorba despre nationalism, prostie si actiuni in forta. Nu imi doresc sa dau sfaturi pentru solutionarea conflictelor, dar mi se pare o prostie sa te bati in strada cu jandarmii in timp ce adevaratii vinovati viziteaza celula lui Nelson Mandela.

Acusi o sa vina iarna si aceiasi jandarmi pe care-i injurati, scuipati si cu care va bateti o sa sape prin troiene si o sa duca ajutoare batranilor din Vaslui. Atunci nu mai sunt agenti privati ce apara interesele companiilor?

Mi-e greu sa cred ca un jandarm, chiar daca are 2 clase ca trenul, ar lovi pe cineva fara sa fie provocat. Mai mult, mi-e greu sa cred ca daca vezi 2 matahale ca te iau pe sus ca sa te duca la sectie, tu te zbati doar pentru ca stii ca te filmeaza cineva.

Daca vrei sa injuri si sa dai cu pumnul, fa-o! Dar orienteaza-te catre cel care da ordinul. Acum asta e parerea mea si voi puteti sa aruncati cu pietre-n mine iar eu nu am nicio problema cu asta, doar ca atunci cand vreti sa le aruncati spre jandarmi, ganditi-va de 2 ori.

Update: Un protest pe care-l inteleg.

[tube]Qv0iIDEs4OE[/tube]

2 thoughts on “Sunteti siguri ca va bateti cu cine trebuie?

  1. “Daca vrei sa injuri si sa dai cu pumnul, fa-o! Dar orienteaza-te catre cel care da ordinul.”
    Si cum faci asta cand cel care da ordinul e aparat de jandarmi? Multi jandarmi!
    Pleci capul?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.