Virtual Assistant – Ce fac eu ca freelancer

Inainte de toate, ar trebui sa stiti ca, in 99% din cazuri, scriu doar despre ceea ce ma pasioneaza. Acum, mi-am dat seama ca am inceput sa scriu destul de mult despre freelancing insa nu am zis si ceea ce fac eu pe Elance. De cele mai multe ori, lucrez ca Virtual Assistant pentru persoane din alte tari care au nevoie de persoane de incredere care sa-i ajute cu proiectele lor.

De ce mi-am ales sa lucrez ca Virtual Assistant?

solveAs fi putut sa ma apuc de scris articole in Limba Engleza si poate ca as fi castigat mai bine. Numai ca as fi suferit la alte capitole: timp si starea generala. Nu sunt o persoana care sa faca doar acelasi lucru, in fiecare zi. Cei care ma cunosc stiu ca am si scriu destul de des pe bloguri despre bere, carti, gadgets, geek, internshipuri si altele deci imi place sa am o activitate cat mai diversificata. Faptul ca sunt Virtual Assistant ma ajuta sa nu ma plictisesc pentru ca proiectele la care lucrez sunt diferite, aproape de fiecare data.

Ce face mai exact un Virtual Assistant?

In categoria de admin assistant de pe Elance, exista mai multe tipuri de joburi de la data entry pana la internet research. Nu le-am facut pe toate, insa pana acum, am avut placerea sa lucrez la proiecte diferite si sa fac mai multe lucruri. O sa incerc sa punctez cateva dintre ele:

 • Programarea de articole pe siteuri wordpress / non-wordpress, implicit si SEO pentru fiecare in parte.
 • Dezvoltarea de profile pe diferite forumuri si siteuri de Q&A, incluzand postarea de comentarii, intrebari si socializare.
 • Baze de date.
 • Trimiterea de mailuri
 • Editarea si trimiterea de comunicate de presa.
 • Recenzii pentru carti proaspat aparute.
 • Research online si baze de date pentru compararea de servicii.
 • Crearea de meme-uri pentru diferite siteuri.

Acestea sunt doar cateva lucruri pe care le-am facut ca si virtual assistant pe Elance si nu o sa ma opresc aici pentru ca am destule calitati care sa ma recomande si in alte job-uri. Ma voi orienta catre proiecte care sa-mi asigure un anumit nivel de diversificare al muncii pe care o fac. In plus, daca voi avea chef sa scriu articole in Engleza sau sa ma ocup cu alte lucruri, o pot face oricand, adaugand o categorie separata pe Elance. Numai ca momentan sunt ocupat cu proiectele actuale, ceea ce nu poate decat sa ma bucure.

Presupun ca as putea incadra si blogging-ul la categoria freelancing insa cele doua nu au legatura, cel putin pentru mine, asa ca o sa le tratez separat in articolele de pe acest blog. Daca aveti intrebari despre orice subiect, va stau la dispozitie, in limita timpului disponibil, desigur.

4 thoughts on “Virtual Assistant – Ce fac eu ca freelancer

 1. Inteleg ca Elance este vazut atat de bine in Romania pentru ca s-a bagat pe scena locala insa de ce nu incerci si pe alte site-uri de freelancing? Gasesti mult mai multi clienti pe Freelancer.com si eu personal consider sistemul Odesk mult mai bun ca cel de la Elance.

  1. Nu am sa te contrazic, doar nu sunt un Evanghelist Elance :), doar s-a nimerit ca aici sa lucrez. Am incercat freelancer.com in urma cu cateva luni si nu m-a impresionat. Pana la urma toate sunt platforme unde poti gasi de lucru. Cat despre mai multi clienti, momentan am 2 persoane, un american si un canadian pentru care lucrez de peste 1 luna la proiecte diferite.

 2. Buna! Am inceput si eu sa lucrez pe Elance de cateva saptamani , dar pe content. Vroiam sa te intreb daca trebuie sa iti declari veniturile pe undeva pe la statul roman. Sau doar platesti procentul lui Elance?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.